استیتمنت معاملاتی چیست؟ بررسی کاربرد کارنامه معاملاتی
تمام سرمایهگذاران برای تجربه یک معامله سودآور، به استیتمنت معاملاتی احتیاج دارند که با نام کارنامه معاملاتی نیز شناخته میشود. در این کارنامه، تمامی روندی که یک شخص در بازار ارزهای دیجیتال طی کرده است؛ قرار میگیرد و دیدگاهی جامع برای فرد ایجاد میکند تا بتواند با بررسی و تحلیل تمام عملیاتی که تا کنون انجام داده است؛ برای آینده خود برنامه ریزی مناسبی داشته باشد و برای سرمایه گذاریهای بعدی، روند مناسبی را در پیش بگیرد.
در استیتمنت معاملاتی، موارد مختلفی قرار میگیرند که برخی از آنها شامل سود و زیان حاصل از مبادلاتی هستند که یک فرد انجام داده است. علاوه بر این موارد، فرد با استفاده از کارنامه معاملاتی خود میتواند معیارهای مختلفی که برای ارزیابی عملکرد به کار برده میشوند را نیز مورد بررسی قرار دهد و از نحوه عملکرد خود و روشهای مطمئنی که برای وی سودآور بودند؛ آگاه شود. باید بدانید که به طور کلی، استیتمنت معاملاتی شامل حساب جامعی از تمامی عملکردهای فرد در بازار ارزهای دیجیتال را شامل میشود.
کارنامه یا استیتمنت معاملاتی چیست؟
همانطور که بررسی شد؛ استیتمنت معاملاتی شامل تمامی فعالیتهای یک سرمایهگذار میشود. این ابزار در جهان ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از حیاتی ترین ابزارهای موجود شناخته میشود که کمک بسیار خوبی برای تصمیمات آینده افراد خواهد بود. باید توجه کنید که کارنامه فاکس، یکی از مفیدترین روشهایی است که سرمایه گذاران میتوانند با استفاده از آن، وضعیت خود در بازار و همچنین شرایط دارایی خود را مدیریت نمایند. در نتیجه، تحلیلگران یادگیری شیوه تحلیل دقیق این کارنامه را در صدر لیست ابزارهای لازم برای انجام کار خود قرار میدهند.
استفاده از این ابزار به تحلیلگران کمک میکند که دیدگاه دقیقی نسبت به معاملاتی که تا کنون انجام دادهاند؛ پیدا کنند و وضعیت سرمایه خود را با توجه به شرایط بازار بسنجند. این موضوع به افراد کمک میکند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند و از آنها برای اصلاح فعالیتهای آینده خود بهره بگیرند. با استفاده از کارنامه فارکس، تحلیلگران میتوانند برنامهریزی بهتری داشته باشند. در ادامه به بررسی مواردی که در استیتمنت حساب فارکس قرار میگیرند؛ میپردازیم.
در یک استیتمنت معاملاتی، مواردی نظیر اندازه موقعیت و زمان ورود و خروج، میزان سود و زیان و همچنین تمام معاملاتی که یک تریدر انجام داده است؛ ذکر میشوند. این کارنامه را میتوان به دو صورت دریافت کرد که این دو شکل، شامل دسترسی به کارنامه معاملاتی از طریق نرمافزارهای تخصصی خودکار و همچنین دسترسی با استفاده روشهای دستی است که انتخاب بین این دو مورد، به شخص تحلیلگر و هدفی که وی دارد؛ بستگی دارد.
باید بدانید که یکی از مهمترین نکاتی که باعث میشود افراد بسیاری تمایل به حضور در بازار جهانی فارکس داشته باشند؛ همین موضوع است که در این معاملات، فرد میتواند به استیتمنت معامله خود دسترسی داشته باشد و از آن برای بهبود یا اصلاح شرایط خود استفاده کند. این موضوع تبدیل به یکی بزرگترین نقاط قوت بازار فارکس شده است که آن را نسبت به سایر رقبا متمایز کرده است.
معیارهای سنجش استیتمنت فارکس
همانطور که بررسی شد؛ استیتمنت فارکس یکی از ابزارهای حیاتی برای تحلیلگران است که شامل معیارهای سنجش بسیار زیادی میشود. به دست آوردن میانگین سود و زیان در هر دوره معاملاتی، تنها یکی از کاربردهایی است که به عنوان معیار سنجش در استیتمنت معاملاتی مورد بررسی قرار میگیرد. از دیگر مواردی که میتوان توسط این کارنامه آنها را تحلیل کرد؛ تغییرات سرمایه اولیه پس از پایان روند هر معامله است. به این منظور، چند معیار سنجش در کارنامه فارکس قرار میگیرند که شامل میزان سرمایه اولیه، وضعیت افزایش یا کاهش روند رشد بازار در هنگام انجام مبادلات و همچنین مواردی دیگر نظیر حداکثر برداشت میشوند.
به علاوه این موارد، باید توجه داشته باشید که چند معیار سنجش دیگر نیز برای استیتمنت حساب در بازار فارکس تعبیه شدهاند که به عنوان چند مورد از آنها، میتوان به مدیریت ریسک شخص معاملهگر و همچنین وضعیت نسبت ریسک به شرایط ریوارد اشاره کرد. باید توجه داشته باشید که هر یک از این معیارها، تنها بخشی از کارنامه کل را تشخیص میدهند و شما برای اینکه نتیجهگیری جامعی داشته باشید؛ نیاز به بررسی تمام این موارد و تحلیل دقیق آنها دارید.
نحوه به دست آوردن کارنامه معاملاتی در فارکس
افرادی که استیتمنت معاملاتی خود را حساب میکنند؛ دو هدف کلی دارند که یکی از آنها این است که بتوانند تحلیل دقیقی از وضعیت خود داشته باشند و از طرف دیگر نیز افرادی قصد نشان دادن شرایط دارایی خود به دیگران را دارند تا بتوانند با استفاده از بررسیهای آنها، به نتیجه خوبی در مورد برنامهریزی های آینده خود برسند. به هر یک از این دو هدف میتوان با استفاده از روشهای زیر، دست پیدا کرد:
به طور کلی، دو روش برای دریافت استیتمنت فارکس شما وجود دارد. در هیچ یک از این روشها، پیچیدگی زیادی وجود ندارد و نیازی نیست که آموزش سنگینی را پشت سر بگذارید تا بتوانید به کارنامه خود دست پیدا کنید. در روش اول، تنها نیاز است که حساب اصلی خود در بازار جهانی فارکس را به یکی از وبسایتهایی که در زمینه کارنامه معاملاتی فعالیت میکنند؛ متصل نمایید. این وبسایتها انواع مختلفی دارند و تعداد زیادی را تشکیل میدهند؛ اما چند مورد از قابل اعتمادترین آنها، mql5 و myfxbook هستند که به عنوان شناخته شدهترینهای فعال در این زمینه محسوب میشوند که استفاده از آنها در بین معاملهگران و تحلیلگران این بازار رواج پیدا کرده است.
در روش دوم، معاملهگران میتوانند از بروکرهایی استفاده کنند که سیستم کپی ترید داخلی دارند. باید توجه داشته باشید که این روش برای افرادی کاربرد دارد که میخواهند استیتمنت معاملاتی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. این سیستم سبب میشود که کارنامه فارکس شما به صورت اتوماتیک بر روی پروفایل بروکر قرار بگیرد و دیگران نیز بتوانند فرآیندهای معاملاتی شما را مورد بررسی قرار دهند.
بخشهای مختلف استیتمنت معامله
برای اینکه بتوانید پس از دریافت کارنامه معامله خود به صورت دقیق از بخشهای مختلف آن آگاهی پیدا کنید و تحلیل جامعی از آن را ارائه دهید؛ لازم است با برخی از مفاهیمی که در استیتمنت معاملاتی مورد استفاده قرار میگیرند؛ آگاهی داشته باشید. Win rate یکی از اصطلاحاتی است که ممکن است به صورت مکرر در کارنامه خود با آن روبهرو شوید: این اصلاح به معاملاتی گفته میشود که برای شما سود داشتهاند. به طور مثال اگر در ۱۰۰ مبادله خود، ۶۰ مورد از آنها برای شما سودآور بوده باشند؛ win rate شما در کارنامه فارکس با عدد ۶۰ مشخص میشود.
از دیگر اصطلاحات مهمی که در استیتمنت مورد استفاده قرار میگیرند؛ میتوان به consecutive profit و consecutive loss اشاره کرد که به ترتیب مبلغ سودهای پشت سر هم و مبلغ ضررهای متوالی شما را نشان میدهند. البته باید توجه کنید تا این موارد را با consecutive losses و consecutive wins اشتباه نگیرید! این دو عبارت برای بیان تعداد ضررهای متوالی و تعداد سودهای پشت سر هم شما در یک کارنامه معاملاتی استفاده میشوند. سه عبارت پر کاربرد دیگر نیز در هر استیتمنت وجود دارند که با کلمه trades معرفی میشوند: loss trades، profit trades و total trades. این سه عبارت به ترتیب برای بیان تعداد پوزیشنهای ضررده، تعداد پوزیشنهای سودده و مجموع کل معاملات مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین معاملهگران باید اطلاعاتی که با عبارت profit همراه میشوند را نیز به طور کامل بشناسند و از آنها برای تحلیلهای خود، بهره بگیرند. به طور مثال، از عبارت gross profit برای نشان دادن مجموع سود خالصی که به حساب شما وارد میشود؛ مورد استفاده قرار میگیرد. در این قسمت، باید ذکر کرد که مورد دیگری به نام gross loss نیز وجود دارد که برخلاف مورد قبلی، به این منظور استفاده میشود که نشاندهنده مجموع ضررهای متحملشده معاملهگران باشد.
عبارت دوم به نام total net profit شناخته می شود که از آن برای بیان اختلاف بین دو مورد بالا بهره می گیرند. این اختلاف تعیین میکند که روند معاملاتی چه مسیری را طی میکند. با توجه به عدد به دست آمده از اختلاف بین این دو مورد، میتوان تعیین کرد که برآیند حساب فارکس شما مثبت است یا منفی؟! همچنین نسبت دیگری نیز داریم که از تقسیم gross profit و gross loss حاصل میشود و به این نسبت، profit factor میگویند.
عبارات دیگری نیز در کارنامه فارکس وجود دارند که در ادامه، به بررسی انواع مختلف آنها میپردازیم. به طور مثال، معاملهگران باید با expected payoff آشنایی داشته باشند که نشان دهنده آوردهی معاملات به صورت میانگین است. همچنین تعدادی دیگر از عبارتهای پرکاربرد در این زمینه، absolute drawdown و maximal drawdown هستند که از مورد اول برای بیان میزان افت سرمایه ثانویه نسبت به سرمایه اولیه استفاده میشود و مورد دوم، به معنا نهایت ضرر یک حساب فارکس است.
در نهایت، باید عبارات long positions و short positions را نیز بشناسید تا بتوانید تحلیل خود را به صورت کاملتری انجام دهید. همانطور که از نام آنها پیداست؛ این موارد نشاندهنده تعداد پوزیشنهای لانگ و تعداد پوزیشنهای شورت در یک روند معاملاتی هستند.
انواع استیتمنت حساب
انواع استیتمنتهای معاملاتی را میتوان به طور کلی به سه دسته تقسیم کرد که شامل موارد زیر میشوند:
- دسته اول، کارنامه هایی هستند که از طریق متاتریدر به دست میآیند و با استفاده از ترفندهای مرتبط با این روش، میتوان آنها را تحلیل کرد.
- دسته دوم به کارنامه هایی تعلق میگیرد که در دسترس عموم نیز قرار میگیرند و میتوان آنها را با استفاده از سایت هایی مانند mql و myfxbook به دست آورد.
- دسته سوم کارنامه فارکس به مواردی تعلق میگیرند که فرد معامله گر خود به تنهایی میتواند بر اساس تحلیل هایی که تا این لحظه از معاملات داشته است؛ استیتمنت معاملاتی مبادلات خود را به دست آورد. اشخاص میتوانند پس از دستیابی و تحلیل کامل این کارنامه، بخش هایی از استراتژی ها معاملاتی خود را اصلاح کنند و بر اساس نیاز و تجربه، آنها را در آینده حذف کنند و یا مواردی را به آنها بیافزایند.
تمامی این کارنامه های فارکس میتوانند بر اساس نیازها و اهدافی که فرد از دریافت این استیتمنت ها دارد؛ مزایا و معایب خود را داشته باشند. فرد معامله گر میتواند با توجه به نیازی که برای این تحلیل ها دارد؛ تصمیم بگیرد که کدام یک از این روش ها را مورد استفاده قرار دهد؟
چگونه با استفاده از استیتمنت معاملاتی از کلاه برداری جلوگیری کنیم؟
بسیار پیش میآید که افراد تازهکار توسط افرادی که سابقه طولانی در زمنیه فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال را دارند؛ مورد کلاهبرداری قرار میگیرند. باید بدانید که افرادی که به شما پیشنهادی در مورد سرمایهگذاری یا دوره های آموزشی میدهند؛ ممکن است خودشان از به دست آوردن سود از معاملاتی که در آنها شرکت میکنند ناتوان باشند.
در نتیجه، شما میتوانید به سادگی از آنها استتیمنت معاملاتی را درخواست کنید و با استفاده از وبسایتها و ابزارهای متنوعی که در این زمنیه فعالیت میکنند؛ این کارنامه ها را مورد بررسی قرار دهید تا از بروز شکستها و کلاهبرداری هایی که ممکن است در آینده رخ دهد؛ جلوگیری کنید.
سخن پایانی
همانطور که بررسی شد؛ کارنامه فارکس به این منظور ارائه میشود تا تحلیل گران بتوانند برای تصمیمات آینده خود در زمینه معاملات فارکس برنامهریزی داشته باشند. در این استیتمنت از معیارهای بسیار زیادی برای سنجش اطلاعات استفاده می شود که به عنوان برخی از مهمترین آنها میتوان به مقدار سود و زیان و همچنین روند پیشروی معاملات اشاره کرد.
در ادامه، باید بدانید که معیارهای سنجش مهمی در هر یک از این کارنامه ها مورد استفاده قرار میگیرند که به عنوان برخی از آنها میتوان به توتال ترید، ضرر ناخالص و میزان سودی که از هر معامله به دست میآید؛ اشاره کرد. هر یک از معیارها برای بررسی بخشی از روند کلی پیشروی معاملات سرمایه گذاری به کار میروند و برای آنکه تحلیل کامل و جامعی به دست آوریم؛ نیاز به شناخت دقیق تمام آنها داریم.
ترتیبی که برای خواندن مقالات استراتژی سرمایه گذاری به شما پیشنهاد میکنیم: استیتمنت معاملاتی چیست؟ بررسی کاربرد کارنامه معاملاتی
استراتژی (BOS) + 0 تا ۱۰۰ ساختار (BOS) در فارکس
مدیریت ریسک چیست؟ آشنایی کامل با مدیریت ریسک در بازارهای مالی
آموزش فرایند بهینه سازی سبد سرمایه گذاری به صورت گام به گام
اکسپرت یا ربات معاملاتی چیست و چه تفاوتی با اسکریپت دارد؟
روند خرید حقیقی و حقوقی در بورس نشانه چیست؟
چگونه به سود مرکب برسیم؟ هدیه ویژه :منبع : خانه سرمایه