تاریخ : سه شنبه, ۲۴ مهر , ۱۴۰۳ Tuesday, 15 October , 2024
1

لورس :توکن های حاکمیتی – آشنایی، عملکرد و بهترین توکن حاکمیتی

  • کد خبر : 2625222
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
لورس :توکن های حاکمیتی – آشنایی، عملکرد و بهترین توکن حاکمیتی
به گزارش سایت اخبار ارزهای دیجیتال لورس :

توکن ‌های حاکمیتی به کاربران این فرصت را می‌دهند که نقش فعال‌تری در مدیریت پروژه‌های غیرمتمرکز ایفا کنند. امروز در این مقاله از وبسایت ارز دیجیتال، به طور مفصل، به معرفی توکن های حاکمیتی خواهیم پرداخت.
معرفی توکن های حاکمیتی توکن‌های حاکمیتی نوعی ارز دیجیتال هستند که به دارندگان توکن اجازه می‌دهند که درباره‌ی پروژه‌ها تصمیم‌گیری کنند. هدف اصلی توکن های حاکمیتی، تمرکززدایی در تصمیم‌گیری و نظر دادن دارندگان در مورد نحوه اجرای پروژه است.
دارندگان توکن حاکمیتی معمولاً بیشتر روی موفقیت پروژه سرمایه‌گذاری می کنند؛ زیرا بسته به نتیجه، سود یا زیان بیشتری دارند. اعضای انجمن می‌توانند از توکن ها برای تأثیر مستقیم بر جهت‌گیری و ویژگی های پروتکل بلاکچین استفاده کنند. به این ترتیب، می توان تغییرات مربوط به رابط کاربری را اعمال کرد، در مورد هزینه‌ها و توزیع پاداش رای داد، یا حتی کد زیربنایی یک پروژه را کلاً عوض کرد.
اگرچه بیشتر توکن‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) توکن‌های حاکمیتی هستند، اما رأی‌گیری تنها ویژگی تعیین‌کننده آنها نیست. افرادی که دارای این توکن های حکومتی هستند می توانند از آنها برای گرفت..

به گزارش مجله خبری ارزهای دیجیتال لورس :

توکن ‌های حاکمیتی به کاربران این فرصت را می‌دهند که نقش فعال‌تری در مدیریت پروژه‌های غیرمتمرکز ایفا کنند. امروز در این مقاله از وبسایت ارز دیجیتال، به طور مفصل، به معرفی توکن های حاکمیتی خواهیم پرداخت.

معرفی توکن های حاکمیتی

توکن‌های حاکمیتی نوعی ارز دیجیتال هستند که به دارندگان توکن اجازه می‌دهند که درباره‌ی پروژه‌ها تصمیم‌گیری کنند. هدف اصلی توکن های حاکمیتی، تمرکززدایی در تصمیم‌گیری و نظر دادن دارندگان در مورد نحوه اجرای پروژه است.

دارندگان توکن حاکمیتی معمولاً بیشتر روی موفقیت پروژه سرمایه‌گذاری می کنند؛ زیرا بسته به نتیجه، سود یا زیان بیشتری دارند. اعضای انجمن می‌توانند از توکن ها برای تأثیر مستقیم بر جهت‌گیری و ویژگی های پروتکل بلاکچین استفاده کنند. به این ترتیب، می توان تغییرات مربوط به رابط کاربری را اعمال کرد، در مورد هزینه‌ها و توزیع پاداش رای داد، یا حتی کد زیربنایی یک پروژه را کلاً عوض کرد.

اگرچه بیشتر توکن‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) توکن‌های حاکمیتی هستند، اما رأی‌گیری تنها ویژگی تعیین‌کننده آنها نیست. افرادی که دارای این توکن های حکومتی هستند می توانند از آنها برای گرفتن وام، سهامداری و کسب درآمد استفاده کنند. با توجه به همه اینها، وظیفه اصلی این توکن‌ها باز هم توزیع قدرت است.

توکن‌های حاکمیتی یک اختراع نسبتا جدید هستند و هنوز بحث های زیادی در مورد کارایی آنها وجود دارد. برخی بر این باورند که آنها کلید تمرکززدایی واقعی هستند. در حالی که برخی دیگر نگران هستند که منجر به تمرکز قدرت در میان گروه کوچکی از دارندگان توکن شود.

توکن‌های حاکمیتی یک اختراع نسبتا جدید هستند و هنوز بحث های زیادی در مورد کارایی آنها وجود دارد.

توکن های حکومتی چگونه کار می‌کنند؟

توکن‌های حاکمیتی به‌عنوان پایه‌ای برای ایجاد حکمرانی غیرمتمرکز در سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز (DAOs) ، پروژه‌های DeFi و برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) عمل می‌کنند.

کاربرانی که کمک‌های قابل توجهی به جامعه کرده‌اند یا وفاداری خود را نشان داده‌اند، اغلب توکن‌های حاکمیتی دریافت می‌کنند. سپس دارندگان توکن در مورد مسائل کلیدی رأی می‌دهند تا از پیشرفت مؤثر پروژه‌ها اطمینان حاصل کنند. به طور کلی، مردم با استفاده از قراردادهای هوشمند رأی می دهند تا نتایج به صورت خودکار جدول بندی و تصویب شوند.

برخی از توکن‌های حاکمیتی فقط در مورد تعداد محدودی از مسائل حاکمیتی رای می‌دهند. از سوی دیگر، برخی به همه چیز از به‌روزرسانی‌های توسعه گرفته تا بازبینی قراردادهای هوشمند نظارت دارند.

برخی توکن‌های حاکمیتی مهم

DAO مبتنی بر اتریوم ، MakerDAO، یکی از اولین صادرکنندگان توکن های حکومتی بود. استیبل کوین MakerDAO ، Dai نام دارد. اما دارندگان خود توکن میکر (MKR) خود پروتکل را اداره می کنند. یک توکن برابر با یک رای است و تصمیماتی که بیشترین آرا را داشته باشند اتخاذ می شوند.

از جمله موضوعاتی که دارندگان توکن MKR به آنها رأی می دهند، هزینه ها، قوانین و انتصاب اعضای تیم است. در نهایت، هدف حفظ ثبات، شفافیت و کارایی DAI است.

نمونه دیگری از پروتکل با توکن حاکمیتی، Compound، یک پروتکل DeFi است که به کاربران اجازه می دهد تا ارزهای رمزنگاری شده را قرض بگیرند یا وام دهند. این پروتکل دارای یک توکن حاکمیتی به نام COMP است. دارندگان این توکن می‌توانند برای تصمیم گیری در مورد مسائل مهم مرتبط با پروتکل استفاده کنند.

تعداد توکن های COMP که کاربران دریافت می‌کنند بر اساس سطوح فعالیت آنها در شبکه Compound است. گفته می شود، کاربرانی که بیشتر قرض می دهند و قرض می گیرند، با توکن های COMP بیشتری پاداش خواهند گرفت. توکن COMP معادل یک رای در Compound است. این توکن ها همچنین می توانند به دیگران واگذار شوند تا از طرف شما رای دهند.

در سال ۲۰۲۰، Compound کنترل کلید مدیریت شبکه را رها کرد و اکنون پروژه به طور کامل توسط دارندگان توکن آن بدون هیچ روش حاکمیتی دیگری اداره می شود.

تفاوت بین حاکمیت و توکن های ابزار چیست؟

توکن های Utility دارایی های دیجیتالی هستند که می توانند برای یک هدف خاص مانند پرداخت هزینه یا دسترسی به یک محصول یا خدمات استفاده شوند. در مقابل، توکن‌های حاکمیتی به دارنده اجازه می‌دهند تا در مورد نحوه اجرای پروژه اظهار نظر کند.

هدف یک توکن ابزاری معمولاً در شبکه بلاک چین بومی یا پلتفرم رمزنگاری که در آن خریداری شده است، قرار می گیرد. BNB نمونه خوبی از توکن ابزار است. این توکن، در بایننس برای پرداخت هزینه ها، رای دادن به لیست های توکن جدید و پرداخت بلیط یا «هزینه ورودی» برای ویژگی هایی مانند بایننس لانچ پد استفاده می شود.

البته تفاوتی هم وجود دارد. توکن های ابزار هیچ قدرت حاکمیتی ندارند. توکن های Utility گزینه ای عالی برای بسیاری از اهداف هستند/ اما توکن های حاکمیتی ممکن است در برخی موارد انتخاب بهتری باشند. همانطور که قبلاً ذکر شد، توکن های حاکمیتی نیز می توانند برای سرمایه گذاری و گرفتن وام استفاده شوند. این باعث می‌شود که آنها نسبت به توکن‌های ابزار، که بیشتر صرفاَ برای تراکنش‌ها استفاده می‌شوند، کارایی بیش‌تری داشته باشند.

دارندگان توکن حاکمیتی معمولاً بیشتر روی موفقیت پروژه سرمایه‌گذاری می کنند؛ زیرا بسته به نتیجه، سود یا زیان بیشتری دارند.
دارندگان توکن حاکمیتی معمولاً بیشتر روی موفقیت پروژه سرمایه‌گذاری می کنند؛ زیرا بسته به نتیجه، سود یا زیان بیشتری دارند.

مزایا و معایب توکن‌های حاکمیتی چیست؟

توکن‌های حاکمیتی راه خوبی برای تمرکززدایی یک پروژه و انگیزه‌بخشی کاربران برای مشارکت هستند. اما می‌توانند پیچیده و قابل سوءاستفاده باشند. یکی از مزیت های کلیدی توکن های حاکمیتی، تمرکززدایی است. در حقیقت، آنها تنها راهی هستند که توسعه دهندگان می توانند تمرکززدایی را در اکوسیستم DeFi پیاده سازی کنند. بدون آنها، هیچ راهی برای کاربران وجود نخواهد داشت که در مورد نحوه اجرای پروژه نظر داشته باشند.

یکی دیگر از مزیت های توکن های حاکمیتی این است که کاربران را تشویق می‌کند تا درگیر پروژه بمانند. برای مثال، اگر کاربری توکن‌ COMP را در اختیار داشته باشد، می‌خواهد از پلتفرم Compound برای کسب توکن‌های COMP بیشتر استفاده کند. این یک فضای خوبی ایجاد می کند که در آن کاربران برای استفاده بیش‌تر از پلتفرم تشویق می شوند و ارزش آن را افزایش می دهند.

مدل‌های حکومتی همچنین امکان توسعه کارآمدتر را فراهم می‌کنند. زیرا توسعه‌دهندگان می‌توانند روی ویژگی‌هایی که جامعه می‌خواهد کار کنند. در مدل‌های توسعه سنتی، توسعه‌دهندگان باید زمان و منابع زیادی را صرف ویژگی‌هایی کنند که شاید اصلا مورد استفاده قرار نگیرند.

معایب

همچنین برخی از خطرات و جنبه های منفی مرتبط با توکن های حاکمیتی وجود دارد. یکی این که آنها می‌توانند پیچیده باشند که درک نحوه کار آنها را برای کاربران سخت می کند. به عنوان مثال، برخی از پروتکل ها دارای چندین نوع توکن با عملکردهای مختلف هستند. این پیچیدگی می‌تواند منجر به بی‌تفاوتی کاربر شود. چون که کاربران اگر نحوه عملکرد آن را درک نکنند،ممکن است نخواهند در رای‌گیری یا در حکمرانی شرکت کنند.

عیب دیگر این است که برخی افراد ممکن است از قدرت خود سوء استفاده کنند. اگر کاربر تعداد زیادی توکن COMP را در اختیار داشته باشد، به راحتی می تواند رأی را به نفع خود تغییر دهد. این می‌تواند منجر به تصمیماتی شود که به ضرر پلتفورم است. همچنین ممکن است فقدان پاسخگویی وجود داشته باشد. به این معنا که اگر تصمیمی بد به نظر برسد، کسی وجود ندارد که بتوان آن را مسئول دانست.

آیا توکن‌های حاکمیتی ارزشمند هستند؟

توکن‌های حاکمیتی قدرتمند هستند. زیرا به دارندگان اجازه می‌دهند در مورد چگونگی توسعه پروژه نظر بدهند. علاوه بر این، توکن های حاکمیتی می توانند کارایی سازمانی را بهبود بخشند. در نتیجه، کل سازمان ممکن است کارآمدتر و موفق تر شود.

علاوه بر این، توکن های حاکمیتی دارای ارزش هستند و ممکن است مورد معامله، مبادله، سهام و غیره قرار گیرند. آنها همچنین فرصتی عالی برای کسب درآمد غیرفعال هستند. نشانه‌های حاکمیت سهام همچنین ممکن است مزایای بیشتری را برای کاربران به ارمغان بیاورند، مانند افزایش دسترسی به خدمات یا بخشی از سود پروتکل.

اما این توکن‌ها چطور ارزش پیدا می‌کنند؟ چند راه وجود دارد. یکی این است که با موفقیت پروژه، توکن ها ارزشمندتر می شوند. به عنوان مثال، بازی‌های بلاک چین جدید معمولاً به کاربران اولیه این فرصت را می‌دهند که بعداً در ازای درآمد بازی، توکن‌های حاکمیتی خود را به اشتراک بگذارند. در این مورد، حتی اگر نشانه حاکمیت در ابتدا ارزش چندانی نداشته باشد، ممکن است در آینده ارزش بسیار بیشتری داشته باشد.

یک پروتکل غیرمتمرکز همچنین می‌تواند ارزش توکن‌های حاکمیتی خود را با خرید مجدد توکن‌ها افزایش دهد. این کار تعداد توکن‌های در گردش را کاهش می‌دهد و هر کدام را ارزشمندتر می‌کند.

توکن های حاکمیتی دارای ارزش هستند و ممکن است مورد معامله، مبادله، سهام و غیره قرار گیرند.
توکن های حاکمیتی دارای ارزش هستند و ممکن است مورد معامله، مبادله، سهام و غیره قرار گیرند.

بهترین توکن‌های حاکمیتی

پیش از این توکن‌های حاکمیتی MKR و COMP را خدمات شما خوانندگان معرفی کردیم. در ادامه به برخی دیگر از توکن‌های حاکمیتی ارزشمند اشاره خواهیم کرد.

توکن LEND

LEND توکن حاکمیتی پروتکل غیر متمرکز AAVE است. پروتکلی که روی شبکه اتریوم قرار دارد. عملکرد این توکن مانند COMP است. در تصمیم گیری‌های کلی پروتکل و همچنین روند غیرمتمرکز بودن آن تاثیر شایانی دارد.

دارندگان LEND توانایی رای برای تغییر سیاست‌های کلی AAVE را خواهند داشت. در برخی از موارد کارمزدهای دریافت شده درون این شبکه بین کاربرانی به اشتراک گذاشته می‌شود که توکن LEND را استیک کرده باشند.

توکن KNC

توکن KNC توکن اصلی سیستم KYBER NETWORK محسوب می‌شود. پروتکلی که به کاربران خود اجازه انجام معاملات غیر‌متمرکز را می‌دهد. در حال حاضر KYBER را می‌توان یکی از پروتکل‌های محبوب غیر متمرکز روی بلاکچین اتریوم به شمار آورد.

توکن SNX

این توکن حاکمیتی در واقع دارایی خام پروتکل Synthetix محسوب می‌شود. پروتکلی که در شبکه اتریوم قرار داشته و به غیر‌متمرکز شدن فعالیت‌های مالی آن کمک می‌کند.

قابلیت رهگیری کالاها و دارایی‌ها از جمله ویژگی‌های پروتکل Synthetix است. توکن snx در حال حاضر زیر مجموعه توکن‌های حاکمیتی نیست.

The post توکن های حاکمیتی – آشنایی، عملکرد و بهترین توکن حاکمیتی appeared first on ارز دیجیتال.

لینک کوتاه : https://lores.ir/?p=2625222

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها