قیمت تجهیزات دست دوم استخراج ارزهای دیجیتال در چین به علت افزایش قیمت بیت کوین در هفتههای اخیر، تقریبا دو برابر شده است. این بازار صعودی که از اواسط ماه آوریل آغاز شده است، باعث شده که این تجهیزات سودآورتر باشند و از این رو با ارزشتر و گرانتر شوند.
بر اساس گفته شرکت داده بلاک چین توکناینسایت (TokenInsight) در ۸ آوریل، با سرمایهگذاری در اغلب تجهیزات ماینینگ ارزهای دیجیتال، دوره بازگشت سرمایه بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ روز خواهد بود، یعنی مدت زمانی که طول خواهد کشید تا با استفاده از سود حاصل از این دستگاه، هزینه آن را پرداخت کنید.
اما افزایش قیمت بیت کوین از محدودهی ۴,۰۰۰ دلاری به بالای ۵,۰۰۰ دلار در اوایل آوریل، منجر به کاهش دوره بازگشت سرمایه(قیمت دستگاه ماینر تقسیم بر سود روزانهاش) چندین نوع از مدلهای دست دوم به کمتر از ۲۰۰ روز شده است.
مایکل ژانگ (Michael Zhong)، تحلیلگر استخراج ارزهای دیجیتال در شرکت توکناینسایت میگوید:
زمانی که دوره بازگشت سرمایه کمتر از ۲۰۰ روز است، ماینرها فرصت را مناسبتر از قبل احساس میکنند. این موضوع سبب افزایش تقاضا خرید مدلهای دست دوم میشود و منجر به افزایش ناگهانی قیمت میشود و دوباره دوره بازگشت سرمایه بیشتر از ۲۰۰ روز را به ارمغان میآورد.
این تغییرات بازار بر افرادی همچون داریوش شریف سامانی، ماینر مستقلی که صاحب فروشگاه ماشینآلات و تجهیزات بروکرها در چین است، تاثیر خواهد گذاشت.
در ماه مارس او در مصاحبه با کویندسک (Coindesk) گفت که او موفق شد که دستگاههای دست دوم انتماینر سری ۹ (Antminer S9) را به قیمت ۱۴۰ دلار خریداری کند.
این دستگاههای ماینر که توسط غول صنعت استخراج یعنی شرکت بیتمین (Bitmain) ساخته شدهاند، میتوانند محاسبات را با سرعت ۱۴ تراهش بر ثانیه انجام دهند.
سامانی اظهار داشت:
از آن زمان، قیمت همان دستگاهها به بالای ۲۵۰ دلار رسیده است. اگر بخواهید نسخه پیشرفته انتماینر S9 را که توان پردازش آن ۱۴٫۵ تراهش در ثانیه است را خریداری کنید، باید بالغ بر ۲۸۰ دلار هزینه کنید، هر چند پیشنهاد قیمت ۳۲۰ دلاری نیز داشتهام.
یعنی ۲۲ دلار به ازای هر تراهش. اگر قیمتها همچنان افزایش یابد، خرید تجهیزات برای بیشتر افراد غیرممکن میشود.
به جز چند فارم که از لحاظ مالی مشکلی ندارند، کسی حاضر به پرداخت ۲۳ دلار به ازای هر تراهش برای سختافزار جدید نیست.
انبار بدون موجودی یا احتکار
حتی برخی از عمده فروشان تجهیزات استخراج به سامانی گفتهاند که برخ از مدلها فروخته شدهاند. سامانی گفت:
در طول این چند ماه این اولین باری است که کسی به من میگوید که مدل خاصی از این دستگاهها تمام شده است. پیشتر هرگز چنین اتفاق مشابهی رخ نداده بود.
اما او نسبت به این ادعای عمده فروشان که میگویند موجودی انبارشان تمام شده است، مشکوک است. اینکه حقیقت را میگویند یا خیر!
سامانی اذعان داشت:
برخیها منتظر میمانند تا برای بعضی مدلهای خاصی جنگ مزایده آغاز شود. ممکن است تعداد زیادی ماینر شخصی وجود داشته باشد، اما آنها تحت فشار قرار خواهند گرفت.
ژانگ ،تحلیلگر توکناینسایت نظرات سامانی را تایید کرد و افزود که معمولا این عمدهفروشان تجهیزات ماینینگ و بازار دست دوم فروشی تجهیزات هستند که احتکار میکنند.
گسترش بازار
به غیر از افزایش قیمت اخیر بیت کوین، پیشبینی کلی از انرژی برقآبی ارزان قیمت در طول تابستان پرآب چین، میتواند بر افزایش تقاضای تجهیزات تاثیرگذار باشد.
متصدیان فارمهای استخراج در منطقه جنوب غربی چین، پیشتر پیشبینی کرده بودند که در طول تابستان امسال حدود ۱ میلیون دستگاه در منطقه فعال خواهد بود و این موضوع میتواند قدرت هش شبکه بیت کوین را تا ۷۰ کوینتیلیون (۱۰۱۸) بر ثانیه (ET/s) افزایش دهد.
این عدد میتواند یک رکورد جدید باشد، بر اساس دادههای بلاکچیناینفو (Blockchain.info) رکورد قبلی که در ماه آگوست سال گذشته ثبت شده است برابر با ۶۰ کوینتیلیون بر ثانیه بود.
اگر تمام این ۱۰ ET/s اضافی از مدلهای جدید دستگاههای ماین مانند انتماینر سری ۱۷ (Antminer S19) بیاید، که تقریبا قدرت هشی برابر با ۴۵ تراهش بر ثانیه تولید میکنند، با فرض اینکه قیمت بیت کوین ثابت بماند، باید ۲۲۰,۰۰۰ واحد دستگاه اضافه در ماههای آینده به بازار اختصاص داده شود. (۱۰ EH برابر با ۱۰ میلیون ترا هش است.)
اما اگر قرار بر این باشد که تمام این قدرت هش اضافی از مدلهای قدیمیتر دست دوم مانند انتماینر S9 که قدرت هر کدام ۱۴ TH/s است تامین شود، آنگاه طبیعتا تعداد دستگاهایی که باید آنلاین شوند و عملیات استخراج را انجام دهند بسیار بیشتر خواهد بود، چیزی حدود ۷۰۰,۰۰۰ دستگاه.
در حال حاضر، قدرت هش کلی بزرگترین ارز دیجیتال جهان از لحاظ حجم بازار سرمایه، در حدود ۵۰ EH/s است.
عرضه و تقاضا
کریس ژو (Chris Zhu)، یکی از بنیانگذاران استخر استخراج چینی پولین (Poolin)، یکی دیگر از دلایل افزایش تقاضای تجهیزات دست دوم را تزریق سرمایه جدید از جانب تازهواردان دانست.
او اظهار داشت:
مقدار زیادی سرمایه جدید در سال جاری وارد این عرصه میشود، کسانی که استخراج ارز دیجیتال را در فصل پرآب بازار نزولی تجربه نکردهاند. آنها ریسکپذیرتر هستند.
یکی از این تازهواردان شرکت سرمایهگذاری بلاک چین فاندامنتال لبز (Fundamental Labs) مستقر در شانگهای است که بودجهای ۴۴٫۵ میلیون دلاری برای استخراج در نظر گرفته است. این شرکت در هر دو بخش تجهیزات و عملیات فارم ماینینگ پیش از فصل تابستان وارد عمل خواهد شد.
هم ژو و هم ریموند یوان (Raymind Yuan)، بنیانگذار فاندامنتال لبز، اذعان داشتند که امسال تعداد فارمها نسبت به تجهیزات استخراج قابل استفاده موجود در بازار، بیشتر خواهد بود.
ژو در ادامه افزود:
افراد دخیل در استخراج امیدوارند که برای ساخت زیرساختها، به صورت بیعانه از مشتریان پول و تجهیزات به عنوان سرمایه اولیه جمعآوری کنند. برای من این استراتژی بسیار غیرقابل اعتماد است. چرا که آنها در واقع وعده ساخت چیزی از هیچچیز را میدهند.
یوان از فاندامنتال لبز با این نظر موافق است و میگوید:
عرضه تجهیزات جدید استخراج ارزهای دیجیتال از جانب شرکتهای سازنده آنها محدود است.
وی افزود:
شاید متصدیان فارم استخراج بیش از حد روی جذابیت ماههای پر آب حساب کردند. در نتیجه برای تامین کل تجهیزات استخرهای استخراج به تعداد بیشتری دستگاه استخراج بیشتر از آنچه که عرضه شده نیاز داریم.
مدلهای جدید
در واقع، در حالی که تولیدکنندگان اصلی تجهیزات استخراج ارز دیجیتال، دستگاههای قدرتمندتری را روانه بازار کردند، تعداد کمی از آنها قادر به ارسال محصولات آماده برای بازار در مقیاس بزرگ بودند.
به عنوان مثال، بیتوی (Bitwei) و میکروبیتی (MicroBT) در انگلستان، در ماه آوریل دستگاه استخراج خود را با نام WhatsMiner M20S با قدرت هشی برابر با ۷۰ TH/s و مصرف انرژی ۴۸ وات به ازای هر هش، عرضه کردند.
ژوزینگ یانگ (Zuoxing Yang)، موسس میکروبیتی، در مصاحبهای با کویندسک (Coindesk) گفت که ۱,۰۰۰ الی ۲,۰۰۰ نمونه از این دستگاه در ماه می روانه بازار خواهد شد. اما سفارشهای بالای ۱۰,۰۰۰ عدد باید تا ماه جولای و آگوست صبر کنند و منتظر بمانند.
به همین ترتیب، ماینرهایی که جدیدترین مدل اینوسیلیکون (InnoSilicon) یعنی T3 را با قیمت ۱,۵۸۰ دلار و قدرت هش ۴۳TH/S سفارش دادند، برای تحویل دستگاه باید تا ماه ژوئن منتظر بمانند.
از سوی دیگر، بیتمین، در ماههای گذشته از پرچمدار خود یعنی Antminer S17 و S17 Pro رونمایی کرده است. اما اولین سری آن تا ماه می وارد بازار نخواهد شد و تمام آنها پیش فروش شدهاند.
همچنین به نظر میرسد که شرکت بیتمین برخی از محصولات S17 خود را برای فروش قدرت هش این دستگاهها برای استخراج ابری (Cloud Mining)، همانطور که وبسایتش اعلام کردهاست، نگه داشته است.
اما به همان اندازه که این دستگاههای ماین جدید قدرتمند به نظر میرسند، با توجه هزینههای بیشتر و قیمت کمتر بیت کوین در مقایسه با بازار صعودی سال ۲۰۱۷، دوره بازگشت سرمایه آنها نیز از دستگاههای دست دوم بیشتر است.
ژونگ اظهار داشت:
تولیدکنندگان دستگاههای استخراج اصولا برای تصمیمگیری در رابطه با میزان تولید خود به قیمت بیت کوین اتکا و توجه میکنند.
او در انتها گفت:
مگر اینکه قیمت بیت کوین بتواند بالای ۸,۰۰۰ دلار پایدار بماند، در غیر اینصورت، تولیدکنندگان دستگاههای استخراج احتمالا تجهیزات قدرتمند و جدید خود در مقیاس وسیع تولید نخواهند کرد.
نتیجهگیری
اگر بخواهیم به صورت خلاصه به آنچه که در این مقاله به آن پرداخته شد اشاره کنیم، می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
- با افزایش قیمت بیت کوین، استفاده از تجهیزات استخراج دست دوم سودمندتر میشود.
- طی هفتههای گذشته، قیمت دستگاههای استفاده شده دو برابر شده است. قیمت انتماینرهای قدیمی بین ۲۵۰ تا ۳۲۰ دلار است.
- تابستان امسال باید ۲۲۰,۰۰۰ الی ۷۰۰,۰۰۰ واحد جدید دستگاه استخراج وارد بازار شود.
- مدلهای جدید و قدرتمند دستگاههای استخراج تا یکی دو ماه آینده وارد بازار نمیشود و بازگشت سرمایه بفرآنها نیز طولانیتر خواهد بود.
منبع: coindesk
The post جنگ قیمتها بر سر خرید دستگاههای استخراج بیت کوین appeared first on ارزدیجیتال.