در گردهمایی انجمن بلاکچین مطرح شد: توکنها باید بر بستر غیر متمرکز منتشر شوند
شرایط توکن سازی بر بستر بلاکچین، در جلسه اعضای این انجمن بررسی شد از نظر آنان متناقض نبودن توکن ساخته شده با قوانین حوزه تخصصیاش از شروط اصلی و اولیه توکن سازی است همچنین توکنها باید بر بستر غیر متمرکز منتشر شوند.
به گزارش پیوست، اعضای انجمن بلاکچین زیرساخت توکنسازی را به عنوان یکی از دغدغههای اصلی این صنعت در نوزدهمین گردهمایی انجمن بلاکچین مطرح کردند.
محمد طهرانی، عضو هیات علمی دانشگاه خاتم و رئیس کارگروه توکنسازی، در مورد توکنسازی گفت: در اولین مرحله باید باید با قوانین و ساختار حوزه موردنظر تناقض نداشته باشد. به طورکلی توکنها ممکن است برای حوزههای مختلفی منتشر و عرضه شوند، از اینرو نباید مغایر با ساختار آن بخش موردنظر باشند. به طور مثال اگر در حوزه اوراق بهادر منتشر شود نباید با قوانین بازار سرمایه مغایرت پیدا کند؛ یا اگر توکن منتشر یافته در سینما است، باید متناسب با ضوابط وزارت ارشاد باشد.
او گفت: به طورکلی همین که توکنی ارائه شود که خلاف قوانین بانک مرکزی نباشد یعنی امکان بررسی برای ادامه فرآیند تایید را دارد.
او ادامه داد: کارگروه در حال تهیه سند الزامات توکنسازی است و کمینه الزامات در نظر گرفته شده است. برای بررسی طرحها در جلسه بررسی، ابتدا طرح باید در چارچوب این الزامات باشد. و در صورت مغایرت، توکن نامعتبر تلقی میشود. توکنها نباید روی ساختاری مثل دیتابیس و یا به شکل متمرکز منتشر شود. در ضمن تمامی کسانی که منع قانونی نداشته باشند، میتوانند توکن منتشر کنند. قاعدتا باتوجه به ساختار رسمی کشور افرادی تابع جمهوری اسلامی، مورد قبول هستند.
اهمیت شفافیت سفیدنامه همراه توکنسازی
رئیس کارگروه توکنسازی در ادامه توضیح داد: علاوهبراین سفیدنامه ای که منتشر میشود؛ اگر برای دارایی آتی ارائه شود، تامین مالی برای کسبوکار رخ میدهد. اما اگر دارایی کنونی باشد برای فروش جهت کسب درآمد است. طهرانی گفت: پیش از انتقال توکن از ناشر به کیف پول کاربران، باید در فرایند فروش حتما کاربر سفید نامه را تایید کرده باشد.
طهرانی گفت: نکته دیگری که قاعدتا در توکنسازی وجود دارد این است که تنها برای کالاهای مجاز در کشور صورت میگیرد. همچنین کالاهایی که برای آنها این شرایط فراهم میشود؛ باید به گونهای باشند که به عنوان یک دارایی امن و با حفظ ارزش آن باقی بمانند.
مشارکت کارگروه آموزش بلاک چین با دانشگاهها
سیاوش حیدریه، دبیر کارگروه آموزش و پژوهش انجمن بلاک چین گفت: انجمن در این کارگروه قصد دارد با توسعه برنامههای آموزشی و پژوهشی در راستای توانمندسازی فعالان این حوزه براساس دغدغه آنها و اهداف انجمن قدم بردارد. ما در این کارگروه قصد داریم با همکاری با دانشگاهیان و مراکز عالی آموزشی به برنامه کاربردی برای ارتقا فعالان این حوزه دست پیدا کنیم.
حیدریه گفت: در این کارگروه ارتباط با مراکز علمی و فناوری مثل دانشگاه و پارکهای فناوری برای آموزش درنظر گرفته شده است تا خروجی بتواند در راستای تربیت متخصص برای استارتآپهای این حوزه باشد. برای تدوین استانداردهای ساختار آموزشی، تفاهمنامهای با مرکز فنی و حرفهای شکل گرفته است. قصد داریم ساختاری برای دورههای آموزشی و پژوهشی این سازمان به دست بیاید که قابل ارائه شدن باشد.
او در نهایت اشاره کرد: یکی از چالشهای این صنعت مربوط به انحصاری شدن برخی از بخشها است. همچنین کسبوکارهای حوزه بلاکچین و رمزارز تنها در ارتباط با تبادل و استخراج شکل گرفتهاند؛ به همین جهت قصد داریم فضای مناسب برای حوزههای دیگر مرتبط را برای استارتآپها فراهم کنیم. انجمن سعی در شفافسازی پایگاههای داده از کسبوکارهای بلاک چین دارد که سبب شود تبادل داده و تجربیات آنها راحتتر صورت گیرد. حیدریه گفت؛ انجمن چندان امکان حمایت مالی برای استارتآپها را ندارد اما نقش مهمی را برای آنها در جهت مذاکره با حاکمیت و دولت دارد تا بتواند نقش حامی و تسهیل گری را برای آنها داشته باشد.