امروزه سبکهای نوین و متعددی از تحلیل تکنیکال وجود دارد اما همواره تحلیل با الگوهای هارمونیک با وجود قدمت زیادشان، طرفداران بسیار زیادی دارند. فرقی نمیکند که بازار هدف شما بازار رمزارزها، فارکس، بورس و یا هر بازار دیگری باشد، الگوهای هارمونیک بارها و بارها قدرت و اعتبار خود را اثبات کردهاند و همیشه میتوانید روی نتیجهشان حساب کنید. در میان تمام الگوها و اصول این سبک از تحلیل، الگوی خرچنگ (کرب – Crab) یکی از پرکاربردترینها است. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا ضمن آموزش الگوی خرچنگ، استراتژیهای معاملاتی مبنی بر این الگو را باهم بیاموزیم.
الگوی خرچنگ چیست؟
الگوی خرچنگ یک الگوی کندلی هارمونیک (Harmonic Candle Stick Pattern) است که با نسبتهای منحصر بفرد فیبوناچی خود، خبر از آغاز روندی جدید میدهد. به زبان ساده، این الگو یک الگوی برگشتی یا Reversal است. بهطور کلی، معاملهگران از این الگو برای پیدا کردن نقاط ورود و خروج بهینه، به ویژه در بازارهای پرنوسان، استفاده میکنند. دلیل این امر دقت بالای الگوی خرچنگ است.
این الگو در سال ۲۰۰۰ و توسط اسکات کارنی کشف شد. الگو از ۵ نقطه (X-A-B-C-D) و ۴ مسیر (XA-AB-BC-CD) تشکیل شده که CD طولانیترین آنها است؛ الگوی خرچنگ هم در روند صعودی و هم در روند نزولی کاربرد دارد و در انتهای روند ظاهر میشود. بهتر است که الگوی خرچنگ هم مانند دیگر الگوها با نسبتهای معینی ساخته شود تا از اعتبار بیشتری برخوردار باشد. این نسبتها عبارتند از:
۱- طول لگ قیمتی AB میبایست بین ۳۸.۲% الی ۶۱.۸% لگ XA باشد.
۲- طول لگ قیمتی BC میبایست بین ۳۸.۲% الی ۸۸.۶% لگ AB باشد.
۳- طول لگ قیمتی CD طولانیترین لگ است و میبایست ۱۶۱.۸% از لگ XA . 224 الی ۳۶۱.۸ درصد از لگ BC طول داشته باشد.
۴- طول نقطه D و X میبایست بهاندازه ۱۶۱.۸ درصد از لگ XA و از نقطه X فاصله داشته باشد.
نسبت های الگوی خرچنگ
استفاده از الگوی خرچنگ در نمودار
نحوه استفاده از الگوی خرچنگ در نمودار
در نمودار بالا یک الگوی خرچنگ صعودی را مشاهده میکنید که اکثریت نسبتهای قیمتی در آن رعایت شده و نقطه D بهخوبی باعث شروع یک روند صعودی شده است. اما چگونه با الگوی خرچنگ معامله کنیم؟
دریافت تاییدیه برای ورود در نقطه (D)
خوشبختانه الگوهای هارمونیک نقطه ورود نسبتا دقیقی را برای شروع روند اصلاحی به ما ارائه میدهند. با این حال ما از اندیکاتورهایی نظیر RSI، سطوح مقاومتی و نواحی حمایتی فیبوناچی، به منظور دریافت تاییدیه استفاده میکنیم.
تاییدیه ورود در نقطه D با استفاده از RSI و MACD
- بیشتر بخوانید: الگوی پرچم صعودی چیست؟
تعیین حد ضرر در الگوی خرچنگ
قابلتوجهترین نقطه ضعف الگوی خرچنگ عدم تعیین سطح مشخص برای قرار دادن حد ضرر است؛ برخلاف الگوی سایفر که دارای یک سطح واضح در نقطه X برای تعیین حد ضرر است، معامله با الگوی خرچنگ مستلزم استفاده از سطوح فیبوناچی برای یافتن سطح حد ضرر است.
نکته: توجه داشته باشید که اگر قیمت از نقطه D عبور کنند، الگوی خرچنگ نامعتبر است. با این حال، بهترین تکنیک برای یافتن سطح توقف ضرر هنگام معامله با الگوی خرچنگ، استفاده از سطوح اصلاحی فیبوناچی (Fibonacci Retracement Levels) است.
نحوه تعیین حد ضرر در الگوی خرچنگ
همانطور که مشاهده میکنید با قرار دادن حد ضرر در زیر نقطه D و حد سود نهایی در نقطه A میتوان به نسبت مناسبی از ریسک به پاداش دست یافت. اکثر کاربران حرفهای در نقطه حد سود یا TP، اصل سرمایهشان را خارج میکنند و با مقادیر کمتری در مسیر معامله حرکت میکنند، به اصطلاح معاملهشان را بدون ریسک (Risk Free) میکنند. مابقی نقاط و سطوح فیبوناچی میتوانند به عنوان حد سودهای جانبی و خروج پلهای مورد استفاده قرار بگیرند.
مزایا و معایب الگوی خرچنگ
مزایا:
– الگوی نموداری بسیار دقیق
– نسبت پاداش و ریسک عالی
– سطح سود به خوبی تعریف شده است
معایب:
– معامله الگوی خرچنگ هارمونیک می تواند برای معامله گران مبتدی پیچیده باشد
– یافتن و شناسایی در نمودارهای معاملاتی مشکل است
– هیچ سطح مشخصی برای توقف ضرر وجود ندارد
منبع مقاله : مشاهده سلب مسئولیت :
مسئولیت سرمایهگذاری در هر پروژه تماما بر عهده سرمایهگذاران آن است، محتوا ی این صفحه به معنای پیشنهاد سرمایهگذاری یا تایید پروژه موردنظر از سمت سایت ارزینجا نمی باشد
کلمات کلیدی : آموزش الگوی خرچنگ الگوی کرب نحوه استفاده از الگوی خرچنگ