تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 6 May , 2024
1

لورس :معرفی انواع الگو های پرایس اکشن Price Action در تحلیل تکنیکال

  • کد خبر : 2606646
  • ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
لورس :معرفی انواع الگو های پرایس اکشن Price Action در تحلیل تکنیکال
به گزارش سایت اخبار ارزهای دیجیتال لورس :

معرفی انواع الگو های پرایس اکشن Price Action در تحلیل تکنیکال آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان یک معامله ارزی خوب و موفق در بازار کریپتوکارنسی داشت؟ قاعدتا تحلیل و بررسی یک ارز دیجیتال و توجه به نمودار قیمت آن می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره آن دارایی در اختیار شما قرار دهد. پرایس اکشن به عنوان نوعی استراتژی برای معاملات ارزی، زیر مجموعه‌ای از تحلیل تکنیکال است که الگوهای مختلف زیادی دارد.
شناخت الگوهای پرایس اکشن برای هر فردی که به عنوان یک تریدر در بازار رمزارزها فعالیت دارد می‌تواند مفید باشد. شناخت این الگوها و توجه به آن‌ها در برخی شرایط باعث می‌شود تا بازدهی معاملات افراد در بازار بیشتر شود. ضمن اینکه از هیچ‌گونه اندیکاتور یا ابزارهای مشابهی برای پیش‌بینی دارایی موردنظر استفاده نخواهد شد. در واقع تنها با استفاده از چارت قیمت در زمان‌های متفاوت و ایجاد الگوهای مختلف می‌توان آینده یک ارز دیجیتال را با این روش پیش‌بینی کرد. در ادامه پرایس اکشن را تعریف می‌کنیم و انواع الگوهای پرایس اکشن را معرفی خواهیم کرد.
پرایس اکشن چیست؟ اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته ..

به گزارش مجله خبری ارزهای دیجیتال لورس :

معرفی انواع الگو های پرایس اکشن Price Action در تحلیل تکنیکال

آیا تاکنون فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان یک معامله ارزی خوب و موفق در بازار کریپتوکارنسی داشت؟ قاعدتا تحلیل و بررسی یک ارز دیجیتال و توجه به نمودار قیمت آن می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره آن دارایی در اختیار شما قرار دهد. پرایس اکشن به عنوان نوعی استراتژی برای معاملات ارزی، زیر مجموعه‌ای از تحلیل تکنیکال است که الگوهای مختلف زیادی دارد.

شناخت الگوهای پرایس اکشن برای هر فردی که به عنوان یک تریدر در بازار رمزارزها فعالیت دارد می‌تواند مفید باشد. شناخت این الگوها و توجه به آن‌ها در برخی شرایط باعث می‌شود تا بازدهی معاملات افراد در بازار بیشتر شود. ضمن اینکه از هیچ‌گونه اندیکاتور یا ابزارهای مشابهی برای پیش‌بینی دارایی موردنظر استفاده نخواهد شد. در واقع تنها با استفاده از چارت قیمت در زمان‌های متفاوت و ایجاد الگوهای مختلف می‌توان آینده یک ارز دیجیتال را با این روش پیش‌بینی کرد. در ادامه پرایس اکشن را تعریف می‌کنیم و انواع الگوهای پرایس اکشن را معرفی خواهیم کرد.

بخوانید  پالیگان لبز از ابزار جدیدی برای راه‌اندازی و اتصال شبکه‌های لایه دوم روی اتریوم رونمایی کرد

پرایس اکشن چیست؟

ترید با پرایس اکشن

اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشید، احتمالا می‌دانید که لازمه یک معامله خوب و کسب سود از آن، تحلیل و بررسی آن معامله ارزی قبل از انجام است. تحلیل تکنیکال به عنوان یکی از روش‌های تحلیل ارز دیجیتال است که در دنیای کریپتوکارنسی طرفداران زیادی دارد. تمام الگوهای پرایس اکشن بر اساس نمودار قیمت فعالیت می‌کنند. در واقع شعار اصلی معامله‌گران و تحلیلگرانی که از پرایس اکشن برای تحلیل ارز دیجیتال مورد نظر خود استفاده می‌کنند این است: «به نمودار قیمت ساده نگاه کن!»

طرفداران الگوهای پرایس اکشن اعتقاد دارند که تمام اطلاعات مورد نیاز برای انجام یک معامله را از نمودار قیمت یک ارز دیجیتال و بررسی تاریخچه قیمتی آن می‌توان کسب کرد. به عبارتی این افراد نسبت به اندیکاتورها و ابزارهای تحلیلی دیگر دیدگاه خوبی ندارند و معتقدند که این ابزارها تنها باعث پیچیده شدن نمودار قیمت یک دارایی می‌شوند. این افراد برای هرکدام از حرکات قیمت یک ارز دیجیتال، دلیلی دارند و هیچ‌چیز از نظر آن‌ها تصادفی نیست؛ بنابراین سیگنال‌های نمودار را با حجم معاملات، نوسانات قیمتی آن ارز و سایر اطلاعات این چنینی ادغام می‌کنند تا در نهایت به یک پیش‌بینی منطقی از آینده ارز دیجیتال مورد نظر برسند.

بخوانید  استیبل کوین FDUSD؛ توکنی جدید یا جایگزینی برای BUSD؟

انواع الگوهای پرایس اکشن

پرایس اکشن به عنوان یک استراتژی معاملاتی، بخش بزرگی از تعریف تحلیل تکنیکال را در بر می‌گیرد. این موضوع در حالی است که بسیاری از افراد تحلیل تکنیکال را با انواع اندیکاتور می‌شناسند و الگوهای پرایس اکشن را از این بحث مجزا می‌دانند. حال ممکن است این سوال در ذهنتان ایجاد شود که منظور از الگوهای پرایس اکشن چیست؟

نوشته های مشابه

  • الگوهای پرایس اکشن معرفی انواع الگو های پرایس اکشن Price Action در تحلیل تکنیکال ۱۱ شهریور ۱۴۰۲
  • شاخص فلاکت بیت کوین شاخص فلاکت بیت کوین یا BMI چیست و چه کاربردی دارد؟ ۰۶ شهریور ۱۴۰۲

الگوهای پرایس اکشن (Price Action Pattern) الگوهایی هستند که در سال‌های متوالی برای چندین بار روی نمودارهای قیمتی مختلف ایجاد شده‌اند. تحلیلگران برای این الگوهای تکراری اسم‌های مختلفی انتخاب کرده‌اند؛ بنابراین هنگام استفاده از استراتژی پرایس اکشن، زمانی که یکی از این الگوهای شناخته شده روی نمودار قیمت مورد نظر شما شکل بگیرد، شما می‌توانید همان نتیجه‌ای را بگیرید که دفعات گذشته چندین بار اتفاق افتاده است.

مورد مهم بعدی این است که هر کدام از الگوهای پرایس اکشن، خود به دو نوع دیگر تقسیم می‌شوند:

  • بازگشتی
  • ادامه دهنده

الگوهای بازگشتی، الگوهایی هستند که در روند فعلی نمودار باعث ایجاد تغییر می‌شوند. در واقع با ایجاد این الگو، روند سابق نمودار متوقف شده و در مسیری جدید و خلاف جهت روند قبلی، نمودار به حرکت درمی‌آید.

بخوانید  تحلیلگران Kaiko ریپل را ارزیابی می کنند: روند نزولی آگوست از کجا آمد؟

الگوهای ادامه‌دهنده نیز زمانی تشکیل می‌شوند که توقفی کوتاه در مسیر روند یک نمودار ایجاد می‌شود و پس از آن دوباره به مسیر سابق خود ادامه می‌دهد. در واقع می‌توان گفت که الگوهای ادامه‌دهنده تنها باعث ایجاد یک نوسان قیمت در آن دارایی می‌شوند؛ اما پس از آن روند همچنان به مسیر خود ادامه خواهد داد.

در ادامه به معرفی محبوب‌ترین الگوهای پرایس اکشن می‌پردازیم.

الگوی سر و شانه (Head and Sholder)

الگوی سر و شانه

یکی از الگوهای پرایس اکشن، سرو شانه (Head & Shoulder) است که جزو الگوهای بازگشتی است. این الگو عموما در انتهای یک روند صعودی ایجاد می‌شود و در نهایت باعث تغییر روند در نمودار می‌شود. حال اگر این الگو در انتهای یک روند نزولی شکل بگیرد، الگوی سر و شانه معکوس ایجاد شده است. آنچه در الگوی سر و شانه حائز اهمیت است، سه اوج قیمتی در کنار یکدیگر است. اوج قیمتی که در وسط قرار دارد به سر و دو اوج کناری به شانه معروف هستند.

الگوی سقف و کف دوقلو (Double Top Double Down)

الگوی سقف و کف دوقلو

یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن از نوع بازگشتی، الگوی سقف و کف دوقلو (Double Top Double Bottom) است. این الگو می‌تواند نسبت به سر و شانه سود بیشتری به همراه داشته باشد. ضمن اینکه در تایم فریم‌های مختلف به راحتی شناسایی می‌شود. در شرایطی که در نمودار قیمت یک دارایی روندی نزولی ایجاد شده است؛ اما پس از مدتی یک حرکت صعودی کوتاه‌مدت ایجاد می‌شود و پس از آن دوباره به‌طرف پایین حرکت می‌کند و به‌جای قبلی خود بازمی‌گردد، می‌توانیم شاهد الگوی سقف و کف دوقلو باشیم.

بخوانید  لیست‌شدن رمز ارز منتل (MNT) در صرافی پینگی

الگوی سقف و کف سه قلو (Triple Top Triple Bottom)

الگوی سقف و کف سه قلو

الگوی سقف و کف سه‌قلو نیز به‌عنوان یکی از انواع بازگشتی الگوهای پرایس اکشن، شباهت زیادی به الگوی سقف و کف دوقلو دارد. این الگو در روندهای نزولی قابل‌مشاهده است و دارای سه کف در کنار هم است. کف اول تغییرات طبیعی قیمت را بیان می‌کند و کف دوم و سوم نیز به ترتیب ورود خریداران قدرتمندتر به بازار و آمادگی سهم برای رشد و قدرت سطح حمایت شکل گرفته را بیان می‌کند.

الگوی ریورسال بار (Riversal Bar)

الگوی ریورسال بار

الگوی ریورسال بار (Key Reversal Bar) یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن از نوع بازگشتی است. این الگو از دو کندل در جهتی مخالف یکدیگر تشکیل شده است. در این الگو قیمت پایانی کندل اول با قیمت شروع کندل دوم، گپ دارد.

الگوی اوت ساید بار (Outside Bar)

لگوی Outside Bar

الگوی اوت ساید بار (Outside Bar) که به اینگلفینگ (Engulfing) نیز شناخته می‌شود، قابلیت صعودی شدن و نزولی شدن را در کنار هم دارد. این الگوی دو کندلی یکی از الگوهای پرایس اکشن از نوع بازگشتی است که مانند ریورسال بار از دو کندل در خلاف جهت یکدیگر تشکیل شده است. کندل دوم در این الگو از کندل اول بزرگتر است و این موضوع در قسمت بدنه و سایه‌ها قابل رویت است. به عبارتی کندل دوم کندل اول را پوشش داده است.

بخوانید  هشدار بسیار مهم! مراقب کلاهبرداری ها در توییتر باشید!

الگوی اینساید بار (Inside Bar)

الگوی Inside Bar

الگوی اینساید بار کاملا مقابل الگوی اوت ساید بار قرار دارد. اینساید بار (Inside Bar) به عنوان یکی از الگوهای پرایس اکشن از نوع بازگشتی است که کندل دوم از کندل اول کوچکتر است. در این نمونه معمولا به کندل اول نوار مادر نیز می‌گویند. این الگو عموما نشان دهنده تثبیت دوره‌ای در بازار است. به عبارتی می‌توان گفت بیشتر اینساید بارها قبل از یک نوسان قوی در بازار ایجاد می‌شود.

الگوی شکست کاذب (False Breakout)

الگوی شکست کاذب

یکی دیگر از مهمترین الگوهای Price Action الگوی شکست کاذب (False Breakout) است. این الگو نشانگر شکستی است که نتوانسته از یک سطح مقاومت و حمایت فراتر رود. عموما این الگو در بازار به عنوان فریب بازار در نظر گرفته می‌شود. زیرا ابتدا ممکن است به نظر برسد که قیمت شکسته شده است؛ اما به طور ناگهانی، قیمت آن دارایی معکوس شود.

الگوی ستاره صبحگاهی (Morning Star)

الگوی ستاره صبحگاهی

الگوی ستاره صبحگاهی (Morning Star) یک الگوی سه کندلی است. یک کندل نزولی بزرگ، یک کندل صعودی و یک کندل با بدنه‌ای بسیار کوتاه در کنار هم یک الگوی ستاره صبحگاهی را تشکیل می‌دهند. این الگو به عنوان یکی از الگوهای پرایس اکشن در اکثر مواقع در انتهای یک روند نزولی ایجاد می‌شود. زمانی که معامله‌گران این الگو را روی نمودار قیمت مشاهده می‌کنند متوجه می‌شوند که آن دارایی وارد فاز جدیدی خواهد شد و روند آن صعودی می‌شود؛ بنابراین وارد پوزیشن خرید می‌شوند. خوب است بدانید که اگر این الگو در انتهای یک روند صعودی ایجاد شود، تحت عنوان الگوی ستاره عصرگاهی شناخته خواهد شد.

بخوانید  «دمو تریدینگ» اکسکوینو با ۱۰‌هزار تتر‌مجازی شروع شد

الگوی مرد دارآویز (Hanging man)

الگوی Hanging Man

یکی از الگوهای پرایس اکشن که در انتهای یک روند صعودی تشکیل می‌شود و باعث تغییر روند به حالت نزولی می‌شود، الگوی مرد دار آویز (Hanging Man) است. بدنه کندل در این الگو در قسمت فوقانی نمودار قرار دارد. ضمن اینکه سایه ایجاد شده در این الگو حدود دو برابر بدنه کندل است و سایه بالایی نیز در اکثر مواقع وجود ندارد. به‌خاطر داشته باشید که بدنه قرمز یا سیاه کندل در الگوی مرد دارآویز، بیانگر قدرت این الگو برای برگشت است.

الگوی دوجی (Doji)

الگوی دوجی

الگویی را در استراتژی پرایس اکشن تصور کنید که کندل‌های آن قیمت شروع و پایان یکسانی داشته باشند. این حالت الگوی دوجی (Doji) نام دارد که دارای بدنه نازکی است و در نمودار معمولا به شکل یک خط باریک نمایش داده می‌شود. تریدی که بین خریداران و فروشندگان یک دارایی دیجیتال وجود دارد به تشکیل این الگو کمک می‌کند. به عبارتی می‌توان گفت که این الگو بیان می‌کند که بازار نیازمند تعدادی خریدار جدید است تا بتواند به روند صعودی خود ادامه دهد.

بخوانید  آنچه که باید در مورد صرافی هات بیت بدانیم

الگوی ماروبزو (Marubozu)

الگوی ماروبزو

یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن، الگوی ماروبزو (Marubzo) است که دارای دو نوع صعودی (سفید) و نزولی (سیاه یا قرمز) است. این الگو کاملا در نقطه مقابل الگوی دوجی قرار دارد. بر همین اساس قیمت شروع و پایان دارایی موردنظر در این الگو تفاوت زیادی دارند؛ بنابراین کندلی که در الگوی ماروبزو وجود دارد، دارای بدنه‌ای بلند و بدون سایه است.

الگوی هارامی (Harami)

الگوی هارامی

هارامی واژه‌ای ژاپنی به معنای باردار بودن است. الگوی هارامی (Harami) نیز دارای دو کندل است که یکی از آن‌ها در نقش مادر و دیگری در نقش فرزند قرار دارند. معمولا پس از مشاهده این الگو، شاهد کند شدن یا متوقف شدن روند خواهیم بود. همچنین دو کندلی که الگوی هارامی دارند، اغلب رنگ‌های متفاوتی خواهند داشت. رنگ سیاه به معنای منفی بودن و رنگ سفید به معنای مثبت بودن شرایط بازار است.

الگوی فنجان و دسته (Cup and Handle)

الگوی فنجان و دسته

الگوی فنجان و دسته به عنوان یکی از الگوهای پرایس اکشن است و در دسته نمودارهای صعودی قرار می‌گیرد. این الگو ادامه‌دار بودن روند صعودی یک دارایی را با قدرتی بیشتر نشان می‌دهد. دلیل نام‌گذاری این الگو به شکل آن مربوط می‌شود که ابتدا شبیه به حرف U است و در سمت راست آن نیز قسمت دسته فنجان قرار دارد.

بخوانید  هر ارزدیجیتال شبیه به کدام خاندان‌ بازی تاج‌وتخت است؟

الگوی کنج یا قاچ (Wedge)

الگوی کنج

یکی دیگر از انواع پرایس اکشن، الگوی کنج (Wedge) است که در دسته الگوهای بازگشتی قرار دارد. نوساناتی که در این الگو شکل می‌گیرد به طور کامل بین دو خط همگرا قرار دارد و در دو حالت صعودی و نزولی شکل می‌گیرد. اگر شیب دو خط همگرای این الگو به سمت پایین باشد، احتمال افزایش قیمت آن دارایی وجود دارد و اگر این شیب به سمت بالا باشد، ممکن است شاهد کاهش قیمت آن دارایی باشیم.

الگوی مثلث (Traingle)

الگوی مثلث

الگوی مثلث (Triangle) یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن از نوع ادامه دهنده است که خود به تنهایی در سه نوع مختلف شکل می‌گیرد:

  • مثلث بالا رونده (صعودی)
  • مثلث پایین رونده (نزولی)
  • مثلث متقارن

نکته جالب این الگوها این است که در مثلث متقارن به دلیل وجود تقارن، امکان تشخیص صعودی بودن یا نزولی بودن مسیر حرکت وجود ندارد. زمانی که خطوط روند نزولی و صعودی به یکدیگر می‌رسند و اصطلاحا هم‌راستا می‌شوند، امکان ایجاد این الگو هم در روند صعودی و هم در روند نزولی فراهم می‌شود.

الگوی مستطیل (Rectangle)

الگوی مستطیل

یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن که هم‌زمان در دودسته بازگشتی و ادامه‌دهنده قرار دارد، الگوی مستطیل (Rectangle) است. زمانی که شما روند صعودی یا نزولی خود را در نمودار قیمتی دارایی دیجیتال موردنظر طی کرده باشید، می‌توانید الگوی مستطیل را مشاهده کنید. ضمن اینکه تمام معاملات بازار در این شرایط بین خطوط مقاومت و حمایت انجام می‌گیرد.

بخوانید  به گفته تحلیلگر کریپتو در اینجا چیزی است که می تواند نشان دهنده پایان تصحیح فعلی بیت کوین (BTC) باشد.

الگوی پرچم (Flag)

الگوی پرچم

از دیگر الگوهای ادامه دهنده می‌توان به الگوی پرچم (Flag) اشاره کرد که در هر دو نوع صعودی و نزولی وجود دارد. الگوی پرچم معمولا بعد از اتمام یک روند صعودی یا نزولی بسیار قدرتمند ایجاد می‌شود. برای مثال زمانی که در یک روند صعودی قیمت آن دارایی وارد یک اصلاح می‌شود، موج‌های کوچکی به شکل پرچم روی نمودار ایجاد می‌شود و پس از آن روند صعودی دوباره ادامه پیدا می‌کند.

الگوی کانال (Channel)

الگوی کانال

یکی دیگر از مهم‌ترین الگوهای پرایس اکشن، الگوی کانال (Channel) است که در بسیاری از موارد به الگوی پرچم شبیه است. شما برای شناسایی این الگو باید به طولانی‌تر بودن موج‌های ایجاد شده و زیادتر بودن تعداد آن‌ها توجه کنید. این طولانی‌تر بودن باعث می‌شود تا الگوی کانال تعداد کندل بیشتری نسبت به الگوی پرچم داشته باشد؛ بنابراین نمونه مورداعتمادتری برای تحلیل و پیش‌بینی قیمت یک دارایی خواهد بود. ضمن اینکه الگوی کانال نیز در دو نوع صعودی (بالا رونده) و نزولی (پایین رونده) تشکیل خواهد شد.

الگوی دایره وار (Rounding)

الگوی دایره وار

الگوی دایره وار که با نام قله و دره گرد هم شناخته می‌شود، جزو آن دسته از الگوهایی است که کم‌تر کسی نام آن را شنیده است. الگوی دایره وار (Rounding) به عنوان یکی از الگوهای پرایس اکشن زمانی شکل می‌گیرد که قیمت دارایی مورد نظر در یک محدوده شبیه به نیم‌دایره در حال حرکت باشد. هر زمانی که روند در هر یک از دو طرف این نیم‌دایره شکسته شد می‌توانید وارد معامله شوید.

بخوانید  صرافی آبان‌تتر؛ حامی رویداد مدرسه بوژان

تحلیل بازار رمزارزها با الگوهای پرایس اکشن

همان‌طور که دیدید نمونه‌های زیادی از الگوهای پرایس اکشن وجود دارد که در بازارهای مالی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع این الگوها در نمودارهای قیمتی دارایی‌های مختلفی مثل رمزارزها، بورس سهام، اوراق بهادار و … قابل‌مشاهده هستند. شما به عنوان یک تریدر و معامله‌گر خوب باید با انواع این نمودارها آشنا باشید و نسبت به نتیجه‌ای که به همراه دارند نیز آگاهی داشته باشید.

نمونه‌های مختلف الگوهای پرایس اکشن بخش مهمی از تحلیل تکنیکال در بازار رمزارزها را تشکیل می‌دهند. اما باید توجه داشته باشید که اکتفا کردن به این الگوها ممکن است نتایج ناخوشایندی برای شما به همراه داشته باشد. ضمن اینکه بسیاری از معامله‌گرانی که به این شیوه از تحلیل دارایی‌ها علاقه دارند فکر می‌کنند تنها با حفظ کردن این الگوها، بدون داشتن درک درستی از آن‌ها می‌توانند در مسیر موفقیت قدم بگذارند. در صورتی که این تفکر الگو محور بدون تحلیل و تفکر درباره ماهیت آن ممکن است بیشترین آسیب را به آن‌ها وارد کند. در این مقاله از والکس ما سعی کردیم الگوهای پرایس اکشن را معرفی کنیم و نمونه‌های مختلفی از آن را نام ببریم.

برچسب هاپیشرفته

لینک کوتاه : https://lores.ir/?p=2606646

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها