رویدادهای داغ امروز ارزهای دیجیتال
بایننس در توسعه استیبلکوین شرکت مالی “ورلد لیبرتی” نقش داشته است
طبق گزارشهای منتشر شده، صرافی ارز دیجیتال بایننس (Binance) در ساخت کدهای فنی استیبلکوین USD1 متعلق به شرکت مالی ورلد لیبرتی فایننشال (World Liberty Financial) مشارکت داشته است. این شرکت که ارتباطاتی با دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده و خانوادهاش دارد، استیبلکوین خود را در ۴ مارس ۲۰۲۴ راهاندازی کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ که به سه منبع آگاه استناد کرده، بایننس نهتنها در توسعه این استیبلکوین نقش داشته، بلکه در تبلیغات و بزرگترین تراکنش آن نیز مشارکت کرده است. شرکت سرمایهگذاری اماراتی MGX در ۱۲ مارس ۲۰۲۴ اعلام کرد که ۲ میلیارد دلار از طریق یک استیبلکوین (که بعداً مشخص شد USD1 است) در بایننس سرمایهگذاری خواهد کرد. اریک ترامپ، یکی از بنیانگذاران ورلد لیبرتی، در ماه مه تأیید کرد که این سرمایهگذاری با استفاده از USD1 تسویه خواهد شد.
نکته جالب توجه این است که ۹۰٪ از توکنهای USD1 مورد استفاده در این تراکنش تا روز جمعه در کیفپولهای بایننس باقی ماندهاند، که احتمالاً سود قابلتوجهی برای خانواده ترامپ به همراه داشته است.
پیتر شیف: زمان فروش بیتکوین و خرید نقره فرا رسیده است
پیتر شیف (Peter Schiff)، اقتصاددان مشهور و منتقد سرسخت بیتکوین، با اشاره به صعود اخیر این ارز دیجیتال به بالاترین سطوح تاریخی (بیش از ۱۱۲,۰۰۰ دلار)، از سرمایهگذاران خواست تا بخشی از داراییهای خود را به نقره تبدیل کنند.
شیف در پستی در پلتفرم ایکس (X) تأکید کرد:
«با ثبت رکورد جدید قیمت بیتکوین (بر حسب دلار)، زمان مناسبی برای فروش بخشی از آن و خرید نقره قبل از جهش بعدی این فلز گرانبها است.»
او ادعا کرد که نقره نسبت به بیتکوین پتانسیل رشد بیشتری دارد و در عین حال ریسک سقوط آن بسیار کمتر است.
از سوی دیگر، آرتور هیز (Arthur Hayes)، بنیانگذار سابق صرافی بیتمکس (BitMEX)، در تحلیلی اعلام کرد که با وجود افزایش بدهیهای دولت آمریکا و کاهش نقدینگی موقت، روند صعودی بیتکوین و اتریوم (ETH) ادامه خواهد داشت. او پیشبینی کرد:
«اتریوم عملکرد بهتری خواهد داشت و فصل رونق آلتکوینها در راه است.»
حقوق سرسامآور مدیران شرکتهای استخراج بیتکوین؛ اعتراض سهامداران
تحقیقات جدید شرکت مدیریت دارایی واناک (VanEck) نشان میدهد که مدیران اجرایی شرکتهای استخراج بیتکوین در آمریکا، بهویژه از طریق پاداشهای سهام، درآمدی بسیار بالاتر از میانگین صنایع فناوری اطلاعات و انرژی دارند.
متیو سیگل (Matthew Sigel)، رئیس تحقیقات داراییهای دیجیتال واناک، و ناتان فرانکوویتز (Nathan Frankovitz)، تحلیلگر این شرکت، اعلام کردند که سهامداران این شرکتها با حقوقهای کلان مدیران مخالفند و میزان تأیید آنها برای این بستههای پرداختی تنها ۶۴٪ است، در حالی که این رقم برای شرکتهای حاضر در شاخصهای S&P 500 و Russell 3000 حدود ۹۰٪ است.
بررسیهای واناک روی هشت شرکت استخراج بیتکوین، از جمله کورساینتیفیک (Core Scientific)، ریوت پلتفرمز (Riot Platforms) و کلیناسپارک (CleanSpark)، نشان داد که این شرکتها بدون تضمین سودآوری بلندمدت، به مدیران خود سهام قابلتوجهی اعطا میکنند که به کاهش ارزش سهام سایر سرمایهگذاران منجر میشود.
منابع: بلومبرگ، کوینتلگراف، واناک